Ons verhaal

2015 - het jaar waarin alles begon

juni 2025
december 2024
Interieur van het design appartement met design meubelen en kunst
juli 2024
De Lieve Gent
oktober 2023
juli 2021
oktober 2019
januari 2019
januari 2018
mei 2015
maart 2015

 

In de oeroude Gentse uitgangsbuurt, Klein Turkije openden we het eerste ideale café Mòris. Eentje waarmee we ons meteen thuisvoelden in de wereld van de horeca en hospitality. Wie Mòris kent weet wat we bedoelen. No-nonsense, all week long good vibes and drinks met een van de beste terrasjes in Gent centrum. 

Van drinken krijg je echter al snel zin om te dansen en dus openden we met Millie Vanillie dé danskelder van Gent. Vele dansbenen zullen beamen: ain’t no party like a Millie party! En Millie parties smaken altijd naar meer. 

Eenmaal we de smaak te pakken hadden kwam onze ambitie er als vanzelf: ieder jaar een nieuwe horecazaak openen in Gent. World, meet RAY, ons glazen huis waar we zowel café houden als een ruime waaier aan events kunnen hosten, van closet sales tot huwelijksrecepties. You name it, we zorgen ervoor dat het straalt.

MTM - Missie en visie

En zo breidde onze familie van hospitality-telgen zich uit. Na RAY viel ons oog op een leegstaand pand in de buurt van de Ghelamco waar ooit het legendarische Chess Café was. We zagen meteen potentieel om onze horecapassies op één locatie een plek te geven: een restaurant met fantastisch terras aan de ene kant en een club/eventruimte aan de andere kant. ZwartWit was een feit.

Daarna gingen we weer de binnenstad in om met de oergezellige Eltòn de stationsbuurt mee op te waarderen. Vervolgens werden we met biercafé Dragòn - naast ons oudste kindje Mòris - werden we zowaar buren van onszelf. Wat was dat gezegde ook alweer van goeie buren of verre vrienden?

Maar dat bleef niet bij een café alleen. Het zou zonde zijn om feestvierend Gent en ver daarbuiten niet te laten meegenieten van onze prachtige kelder. Onze basement. Zo geschiedde Club Dragòn. Elke vrijdagavond een nieuwe invite, een nieuwe party. Een aanbod dat veelzijdiger is dan het strafblad van Martha Steward.
 

Jeder deutsche Leser macht jetzt einen Freudensprung. Das Wunder der Barkultur kommt nach Gent. Mit Antòn bringen wir Aprés-Ski bis in die frühen Morgenstunden.

Aber auch echte Bergklassiker wie Raclette und Tartiflette. Eine gute Grundlage für die literweise Antòn-Bier. 

Spreek je geen Duits? Dan moet je bovenstaande tekst maar even copy/pasten in ChatGPT.
Want tijdens de Gentse Winterfeesten is Antòn de aprés-ski place to be.

En kijk, we zouden MTM niet geweest zijn mocht er geen volgend project op de agenda gestaan hebben!

Ergens achter het Gravensteen van Gent, ergens op de hoek van een straat. Daar ligt wat voor menig Gentenaren een kleine nostalgische legende is. Eetkaffee De Lieve, een icoon in het Gentse horeca landschap en sinds juli 2024 terug van weggeweest. In een nieuw jasje weliswaar. Een Frans bistro jasje. Zo eentje dat je in Parijs, in Le Marais op de kop kunt tikken.

En boven De Lieve in Gent, daar verschuilt zich in het straatlicht een uniek Private Dining appartement, Etienne Etienne. Niet zomaar een 'zaaltje boven het restaurant' maar een volwaardige event locatie met eigen keuken, privé chef en hosting. 

Een adresje voor iedereen die zijn feest wil vieren bij zich thuis, maar toch niet echt bij zich thuis. Het gevoel van die thuis, die brengt Etienne Etienne moeiteloos aan tafel. Ideaal voor een huwelijk, receptie, verjaardagsfeestje of diner. Een seated diner of walking diner, met of zonder champagnetoren. En het design interieur, dat krijg je er sowieso bij. 

We durven al eens zeggen: “elk jaar een nieuwe zaak” en in 2025 was dat niet anders. Een opportuniteit op de Kraanlei in Gent, daar hoeven we niet lang over na te denken. Terras aan het water, historische stadsgevel en Manneke Pis boven onze deur. Je zou denken: de perfecte formule voor een typisch Belgisch conceptje. Wel, misschien toch niet...

Circe is een Grieks-georiënteerde Bar en Taverna in het centrum van Gent. De Griekse traditie en heritage, heruitgevonden. De ene kant felrood en moody. De andere kant zachter en eilands.

Aan de ene kant Griekse wijnen, unieke cocktails, bar bites. Aan de andere kant heerlijke tzatziki, huisbereide moussaka en sharing plates voor jou en al je vrienden.

Ooit al eens in Athene geweest anno 2025? Neen? Wel, ga eerst eens naar Circe en je krijgt al een verdomd goed beeld van het Mediterrane Berlijn aka Athene. En als je dan toch beslist te gaan: stuur ons een kaartje.

Kalimera Malaka! :)

Contact